topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk räkbowl

Mexikansk räkbowl

med majssallad och rökt paprikayoghurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Bowls blir mer och mer populära – och vi förstår varför! De är lätta att laga, supergoda och kan varieras i all oändlighet. I kväll hämtar vi inspiration från Mexiko och steker räkor och lök i vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba. De får sällskap av en limedoftande majssallad på en bädd av kokt ris, och vi toppar det hela med salladslök och en klick rökt paprikayoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 burk

Majs

2 g

Rökt paprikapulver

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Rödlök

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Salladslök

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2140 kJ
Energi (kcal)511 kcal
Fett10.6 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater79 g
varav socker12.2 g
Protein20.2 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [2½ dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda paprikayoghurt
2

Under tiden, blanda yoghurt och rökt paprika [1/2 påse, 2P] i en liten skål.

Blanda majssallad
3

Häll av majs.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda salladsmix, limesaft [1 msk | 2 msk], majs, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Skiva lök
4

Under tiden, skär lök och salladslök i tunna skivor.

Stek räkor
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor, lök och Ay Cajun-ba och krydda med en nypa salt.

Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med räkor och majssallad.

Servera med rökt paprikayoghurt och garnera med salladslök.