Bowls blir mer och mer populära – och vi förstår varför! De är lätta att laga, supergoda och kan varieras i all oändlighet. I kväll hämtar vi inspiration från Mexiko och steker räkor och lök i vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba. De får sällskap av en limedoftande majssallad på en bädd av kokt ris, och vi toppar det hela med salladslök och en klick cajunyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 burk
Majs
150 g
Strimlad salladsmix
1 st
Rödlök
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Salladslök
½ st
Lime
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 5,5 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, blanda yoghurt och Ay Cajun-ba i en liten skål.
Häll av majs.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda salladsmix, limesaft [1 msk | 2 msk], majs, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Under tiden, skär lök och salladslök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor, lök och Hello Sunrise och krydda med en nypa salt.
Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp ris i skålar och toppa med räkor och majssallad.
Servera med cajunyoghurt och garnera med salladslök.