Ikväll går den kulinariska resan till Mexico, och ni kan se fream emot att snart få njuta av en stor skål med en massa gott. Vad sägs om kryddig nötfärs, krispiga tortillachips, sallad, tomater med rödlök och lime, och en spicy cajunmajonnäs?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
5
Tex-Mex
½
Lime
1
Sallad
2
Tomat
1
Rödlök
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Morot
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4
Panamat
2
Olivolja (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
¼
Salt (steg 3)
1
Vatten (steg 5)
Blanda Panamat, olivolja [2 msk | 4 msk] och en nypa salt i en stor skål.
Skär tortillas i 2 cm stora bitar och rör ner dem i oljan.
Placera tortillabitar på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och ställ åt sidan, redo att gräddas.
Riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka rödlök.
Tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda tomat, rödlök, en skvätt limejuice och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs, Tex-Mex, hälften av Ay Cajun-ba och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt.
Rör i morot när färsen har stekts.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, grädda tortillas i 4-5 min, tills gyllene.
Grovhacka sallad.
TIPS: Tortillas blir krispigare när de svalnar.
Blanda majonnäs, en skvätt limejuice, resterande Ay Cajun-ba, vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp sallad, köttfärs, tomatsallad och tortillachips i skålar.
Ringla cajunmajonnäs över köttet.