topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska räktacos

Mexikanska räktacos

med cajunkryddad coleslaw och stark jalapeno

Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en räktacos med massor av spännande tillbehör. En vacker cajunmajo rör du ihop på få minuter. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av salt och surt. Jalapeños ger rätten styrka.

Taggar:
Enkel
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Sulfiter
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

5 g

Tex-Mex

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

2 st

Tomat

1 st

Lime

1 portionspåse

Koriander

1 st

Jalapeno

1 st

Rödlök

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2732 kJ
Energi (kcal)653 kcal
Fett27.6 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater73.9 g
varav socker10.3 g
Protein22.3 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka tomat och rödlök.

Skär jalapeno i tunna skivor. 

Grovhacka koriander.

Dela lime i klyftor.

Grovhacka räkor på en separat skärbräda. 

Blanda majonnäs & salsa
2

Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten i en skål.

Blanda tomat, koriander och en generös skvätt limejuice i en ny skål. 

Panera räkor
3

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk] och Tex-Mex i en skål.

Tillsätt räkor och rödlök, blanda så de täcks av mjölmixen.

Stek räkor & rödlök
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor och rödlök i 3 min, eller tills genomstekta. 

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda coleslaw
5

Under tiden, blanda salladsmix, en skvätt limejuice och cajunmajonnäs [1 msk | 2 msk] i en skål.

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Sätt fram alla ingredienser på bordet.

Bre cajunmajonnäs på tortillas. 

Fyll tortillas med coleslaw, räkor och tomatsalsa. 

Garnera med jalapeno.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.