Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en räktacos med massor av spännande tillbehör. En vacker cajunmajo rör du ihop på få minuter. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av salt och surt. Jalapeños ger rätten styrka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
5 g
Tex-Mex
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
2 st
Tomat
1 st
Lime
1 portionspåse
Koriander
1 st
Jalapeno
1 st
Rödlök
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka tomat och rödlök.
Skär jalapeno i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Dela lime i klyftor.
Grovhacka räkor på en separat skärbräda.
Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten i en skål.
Blanda tomat, koriander och en generös skvätt limejuice i en ny skål.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk] och Tex-Mex i en skål.
Tillsätt räkor och rödlök, blanda så de täcks av mjölmixen.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor och rödlök i 3 min, eller tills genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Under tiden, blanda salladsmix, en skvätt limejuice och cajunmajonnäs [1 msk | 2 msk] i en skål.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Sätt fram alla ingredienser på bordet.
Bre cajunmajonnäs på tortillas.
Fyll tortillas med coleslaw, räkor och tomatsalsa.
Garnera med jalapeno.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.