Cannellinibönor har en krämig konsistens och är vanliga i det italienska köket. Förutom att de är goda och har ett högt fiberinnehåll går de enkelt och snabbt att tillbereda – som i kvällens recept på en värmande gryta. Vi tillsätter våra bönor i en krämig tomatsås med paprika, matlagningsgrädde och medelhavskryddor, serverar med spenatris och toppar med riven ost och gremolata.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Paprika
1 paket
Cannelinibönor
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 tsk
Socker (steg 2)
1 tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Olivolja (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater, Medelhavets pärla, grönsaksbuljong, socker [1 tsk | 2 tsk] och salt [1 tsk | 2 tsk] och sjud på medelvärme i 5–6 min.
Under tiden, finhacka persilja.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Häll av cannellinibönor.
Blanda persilja, olivolja [2 msk | 4 msk], solroskärnor, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Rör ner vatten [1 dl | 2 dl], matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], paprika och cannellinibönor i tomatsås och sjud i 2–3 min.
Skölj spenat.
Rör ner spenat i färdigkokt ris.
Lägg upp ris i skålar och toppa med bön- och paprikagryta.
Toppa med finriven ost och gremolata.