De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi en värmande och mild räkcurry med morot, pak choi och kokosmjölk. För att göra det enkelt blandar vi curryn med nudlar i stekpannan, så den serveras som en rätt. Vi toppar med lime och salladlök, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Ingefära
1 st
Pak choi
2 st
Morot
½ st
Lime
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
100 ml
Kokosmjölk
30 g
Röd currypasta
150 g
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Salladslök
1 tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Halvera och skär pak choi i tunna skivor. Skär morot (oskalad) i 3 cm långa, tunna stavar. Skär salladslök i tunna skivor. Grovhacka räkor på en separat skärbräda.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min, tills mjuk. Tillsätt pak choi och ingefära, och stek i 2 min. Tillsätt vitlök och currypasta och koka i 1 min under omrörning.
Sänk till medelvärme. Tillsätt kokosmjölk [½ burk, 2P], sojasås [½ paket, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk] och räkor. Koka upp och koka i 3-4 min under omrörning, tills räkorna är färdiglagade. Ta stekpannan av värme. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Tillsätt nudlar till det kokande vattnet. Koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten*.
Rör i färdiga nudlar i curryn. Tillsätt en skvätt limejuice, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*.
Lägg upp nudlar och räkcurry i skålar. Pressa över juice från resterande limeklyftor. Garnera med salladslök.