De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi en värmande och mild curry med räkor, rödlök, pak choi och kokosmjölk. För att göra det enkelt blandar vi curryn med nudlar i stekpannan, så den serveras som en rätt. Vi toppar med lime och salladlök, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Ingefära
2
Morot
½
Lime
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
125
Kokosmjölk
30
Röd currypasta
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Salladslök
1
Chiliflakes
1
Pak choi
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Socker (steg 3)
1
Olivolja (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Riv ingefära [1/2 st, 2P].
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Halvera och skär pak choi i 1 cm tunna skivor.
Skär morot (oskalad) i 3 cm långa strimlor.
Skär salladslök i tunna skivor.
Grovhacka räkor på en separat skärdbräda.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek morot i 3-4 min, tills mjuk.
Tillsätt pak choi och ingefära, och stek i 2 min.
Rör i currypasta och fräs i 1 min.
Sänk till medelvärme.
Tillsätt kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås [½ paket, 2P], socker [1 tsk | 2 tsk] och räkor. Koka upp och sjud sen i 3-4 min under omrörning, tills räkorna är färdiglagade.
Ta stekpannan av värme.
TIPS: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Tillsätt nudlar till kastrullen med kokande vatten och koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Rör i färdiga nudlar i curryn.
Tillsätt en skvätt limejuice och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp nudlar och räkcurry i skålar.
Pressa över juice från resterande limeklyftor.
Garnera med salladslök och chili flakes.
TIPS: Chillin är stark så lägg den endast på de vuxnas tallrikar om barnen inte tycker om stark mat.