topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild röd räkcurry

Mild röd räkcurry

med nudlar och ingefärsstekt pak choi

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi en värmande och mild curry med räkor, rödlök, pak choi och kokosmjölk. För att göra det enkelt blandar vi curryn med nudlar i stekpannan, så den serveras som en rätt. Vi toppar med lime och salladlök, och så är maten färdig!

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Ingefära

2 st

Morot

½ st

Lime

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

100 ml

Kokosmjölk

30 g

Röd currypasta

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Salladslök

1 g

Chiliflakes

1 st

Pak choi

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2289 kJ
Energi (kcal)547 kcal
Fett19.1 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater68.4 g
varav socker14.1 g
Protein24 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Riv oskalad ingefära. 

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Halvera och skär pak choi i 1 cm tunna skivor. 

Skär morot (oskalad) i 3 cm långa strimlor. 

Skär salladslök i tunna skivor. 

Grovhacka räkor på en separat skärbräda. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot i 3-4 min, tills mjuk.

Tillsätt pak choi och ingefära [2 tsk | 4 tsk], och stek i 2 min.

Rör i currypasta och fräs i 1 min. 

Sänk till medelvärme. 

Koka curry
3

Tillsätt kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås [½ paket, 2P], socker [1 tsk | 2 tsk] och räkor till stekpannan. 

Koka upp och sjud sen i 3-4 min under omrörning, tills räkorna är färdiglagade. 

Ta stekpannan av värme.

TIPS: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

Koka nudlar
4

Tillsätt nudlar till kastrullen med kokande vatten och koka i 4-6 min, eller tills de är mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Blanda nudlar och curry
5

Rör i färdiga nudlar i curryn.

Tillsätt en skvätt limejuice och smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp nudlar och räkcurry i skålar.

Pressa över juice från resterande limeklyftor.

Garnera med salladslök och chili flakes.

TIPS: Chillin är stark så lägg den endast på de vuxnas tallrikar om barnen inte tycker om stark mat.