topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild röd räkcurry

Mild röd räkcurry

med nudlar och ingefärsstekt pak choi

De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. I kväll gör vi en värmande och mild curry med räkor, rödlök, pak choi och kokosmjölk. För att göra det enkelt blandar vi curryn med nudlar i stekpannan, så den serveras som en rätt. Vi toppar med lime, salladslök och chili, och så är maten färdig!

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Kräftdjur
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Morot

½ st

Lime

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

100 ml

Kokosmjölk

30 g

Röd currypasta

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Salladslök

1 g

Chiliflakes

1 st

Pak choi

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

10 g

Ingefärspasta

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2243 kJ
Energi (kcal)536 kcal
Fett19.2 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater67.7 g
varav socker14.4 g
Protein21 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Dela pak choi på hälften och skär i 1 cm tjocka skivor.

Skär morot (oskalad) i 3 cm långa, tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Grovhacka räkor på en separat skärbräda.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot i 3–4 min, tills mjuk.

Tillsätt pak choi och ingefärspasta och stek i 2 min, tills väldoftande.

Tillsätt currypasta och stek i ytterligare 1 min.

Laga curry
3

Sänk till medelvärme. Tillsätt kokosmjölk [½ paket, 2P], sojasås [½ påse, 2P], socker [1 tsk | 2 tsk] och räkor till stekpannan, och koka upp.

Koka i 3–4 min under omrörning, tills färdiglagade.

TIPS: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

Koka nudlar
4

Medan räkorna tillagas, koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Tillsätt nudlar
5

Blanda färdiga nudlar med curryn.

Tillsätt en skvätt limesaft och krydda med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp nudlar och röd curry i skålar.

Pressa över limesaft från resterande limeklyftor.

Garnera med salladslök och chili flakes.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.