topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Minestronesoppa

Minestronesoppa

med crème fraîche och stenugnsbakad baguette

Null

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Krossade tomater

½

Röd chili

Grönsaksbuljong

1

Kikärtor

Crème fraiche

2

Bladselleri

1

Bladpersilja

125

Penne

1

Vitlöksklyfta

2

Schalottenlök

½

Baguette

1

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)122 kcal
Energi (kJ)510 kJ
Fett3.22 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater13 g
varav socker0.7 g
Protein7.02 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Halvera, skala och finhacka schalottenlök. Skär selleri i 1 cm breda skivor. Skala och riv vitlök. Plocka rosmarinsblad från stjälken och grovhacka dessa. Rensa och skölj kikärtor i en sil.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt schalottenlök och fräs tills den mjuknar och börjar ta färg, 2-3 min. Rör om regelbundet.

3

Lägg selleri, vitlök och rosmarin i kastrullen när löken har mjuknat. Fräs i 1 min. Tillsätt kikärtor, hackade tomater och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Häll i grönsaksbuljong och rör om tills den är upplöst. Koka upp och sänk sedan till låg värme. Häll i penne (se mängd i ingredienslistan). Låt sjuda i 15 min.

4

Halvera chili på längden, skär bort frön och finhacka. Finhacka persilja. Tillsätt halva chilin och halva persiljan i soppan. Smaka soppan och lägg till extra chili om du vill att soppan ska vara lite starkare. Låt sjuda i ytterligare 5 min, eller tills pastan är färdig. Tips: Späd ut med lite vatten om soppan blir för tjock. 

5

Värm baguette på ett ugnsgaller i ugnen i 8-10 min.

6

Servera soppan i djupa skålar med en klick crème fraîche och resterande persilja på toppen. Krydda med salt* och peppar* efter smak.