Miso är en pasta gjord på sojabönor som är ytterst populär i japansk matlagning. Ikväll steker vi kolja och blandar den med en ljuvlig glaze med misopasta, sojasås och vitlök. Vi serverar vår miso-glaserade kolja med ris, kålsallad och picklad gurka och morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
250
Kolja
(Innehåller Fisk)
150
Långkornigt vitt ris
1
Gurka
1
Morot
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Vitlöksklyfta
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Socker (steg 2)
1
Vatten* (steg 2)
3
Socker (steg 3)
½
Vetemjöl (steg 3)
½
Vatten (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skala gurka och morot i långa band med en potatisskalare.
Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en medelstor skål.
Rör i gurka och morot och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda misopasta, sojasås [1/2 paket, 2P], vitlök, socker [1 msk | 2 msk], vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål.
Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt och peppar.
Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ta av från värme och rör i misoglaze. Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, blanda salladsmix och majonnäs i en medelstor skål.
Krydda med salt och peppar.
Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Lägg upp ris, fisk, kålsallad och picklade grönsaker på tallrikar.
Ringla misosås över fisken.