Miso är en pasta gjord på sojabönor som är ytterst populär i japansk matlagning. Ikväll steker vi kött, paprika och zucchini, och blandar dem sen i en sås med misopasta, sojasås och vitlök.Vi serverar vårt misostekta fläsk med fluffigt ris, rostade sesamfrön, och färsk salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskkotlett hel
1
Paprika
1
Zucchini
30
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
1
Salladslök
150
Långkornigt vitt ris
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
5
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
1
Vatten (steg 5)
3
Socker (steg 5)
½
Vetemjöl (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta sesamfrön [½ påse, 2P] i 2-3 min, tills gyllene.
Ställ åt sidan i en skål.
Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.
Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda, och krydda med salt och peppar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2-3 min, tills lätt brynt.
Tillsätt paprika och zucchini och stek i 3-4 min, tills grönsaker är mjuka och kött är genomstekt.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda misopasta, sojasås [1/2 paket, 2P], vitlök, vatten [1 dl | 2 dl], socker [1 msk | 2 msk] och vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.
Sänk till medelvärme och rör i misosås i stekpannan med kött och grönsaker.
Sjud i 1-2 min, tills såsen tjocknat något.
Lägg upp ris, misostekt fläsk och stekta grönsaker i skålar.
Garnera med sesamfrön och salladslök.