topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Misostekt fläsk

Misostekt fläsk

med stekta grönsaker och färsk salladslök

Miso är en pasta gjord på sojabönor som är ytterst populär i japansk matlagning. Ikväll steker vi kött, paprika och zucchini, och blandar dem sen i en sås med misopasta, sojasås och vitlök.Vi serverar vårt misostekta fläsk med fluffigt ris, rostade sesamfrön, och färsk salladslök.

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Soja
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

1

Paprika

1

Zucchini

30

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

1

Vitlöksklyfta

1

Salladslök

150

Långkornigt vitt ris

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

5

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

1

Vatten (steg 5)

3

Socker (steg 5)

½

Vetemjöl (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)642 kcal
Energi (kJ)2686 kJ
Fett15.7 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater82 g
varav socker15.5 g
Protein41.1 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Rosta sesamfrön
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta sesamfrön [½ påse, 2P] i 2-3 min, tills gyllene. 

Ställ åt sidan i en skål. 

Förbered råvaror
3

Under tiden, tärna paprika i 2 cm stora bitar. 

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.

Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda, och krydda med salt och peppar.

Stek kött
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2-3 min, tills lätt brynt. 

Tillsätt paprika och zucchini och stek i 3-4 min, tills grönsaker är mjuka och kött är genomstekt. 

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt misosås
5

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda misopasta, sojasås [1/2 paket, 2P], vitlök, vatten [1 dl | 2 dl], socker [1 msk | 2 msk] och vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.

Sänk till medelvärme och rör i misosås i stekpannan med kött och grönsaker. 

Sjud i 1-2 min, tills såsen tjocknat något.

Servera
6

Lägg upp ris, misostekt fläsk och stekta grönsaker i skålar.

Garnera med sesamfrön och salladslök.