Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. På kvällens goda snacksbricka har vi samlat några smarriga indiska favoriter. Servera den som tilltugg eller förrätt och njut av vitlöksnaan, grillostpommes med yoghurtdressing, mynta och granatäpple, rostade kikärtor och aprikoschutney.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
2 st
Naanbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
400 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
4 g
Milda Mahal
1 st
Granatäpple
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 paket
Kikärtor
½ msk
Olja till kikärtor
¼ tsk
Salt till kikärtor
¼ tsk
Salt till dressing
2 msk
Smör till bröd
¼ tsk
Salt till smör
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Häll av kikärtor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Milda Mahal, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 18–20 min, eller tills gyllene.
Under tiden, grovhacka koriander.
Toppa rostade kikärtor med koriander.
Skär grillost i tunna skivor på längden och halvera sen skivorna.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Finhacka mynta.
Blanda yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Håll naanbröd under rinnande vatten i 2 sek.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, smör och salt i en liten skål.
Bre vitlökssmör på naanbröd.
Värm naanbröd i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.
Lägg upp naanbröd på ett stort fat och bryt av några bitar.
Lägg upp grillostpommes på ett fat, ringla över yoghurtdressing och toppa med mynta och granatäpple.
Servera kikärtor och aprikoschutney i separata skålar.