Kvällens krämiga risotto innehåller de klassiska ingredienserna i en capresesallad, nämligen mozzarella, basilika och tomat. Vi toppar dessutom med kryddig chorizo, gyllenstekta räkor och rostade pinjenötter för en härlig symfoni av smaker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
60 g
Tärnad chorizo
(Innehåller Mjölk)
1 st
Schalottenlök
150 g
Risottoris
10 g
Kycklingfond
60 g
Calabresepesto
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
1 portionspåse
Basilika
125 g
Körsbärstomater
24 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
250 g
Kungsräkor
(Innehåller Kräftdjur Kan innehålla Kräftdjur)
1 msk
Olja till stekning
6 dl
Vatten till risotto
¼ tsk
Salt till risotto
1 msk
Vatten till glaze
¼ tsk
Socker till glaze
¼ tsk
Salt till glaze
¼ tsk
Salt till räkor
1 msk
Smör till risotto
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo i 4–6 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, finhacka schalottenlök.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek schalottenlök i 1–2 min, eller tills mjuk. Tillsätt ris och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt.
Rör i vatten, kycklingfond, calabresepesto och salt och koka upp.
Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.
Under tiden, grovhacka basilika.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek körsbärstomater i 3–4 min, eller tills skinnet spricker och tomaterna mjuknar.
Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker, salt och en nypa peppar. Lägg över i en medelstor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt och en nypa peppar. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Ta av pannan med färdig risotto från värme och rör i finriven ost och smör. Krydda generöst med salt och peppar.
Häll av vatten från mozzarella.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp risotto i skålar och toppa med chorizo, körsbärstomater och räkor.
Riv mozzarella över risotto och garnera med pinjenötter och basilika.