Capreserisotto på räkor och chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Capreserisotto på räkor och chorizo

Capreserisotto på räkor och chorizo

med mozzarella och balsamicoglaserad tomat

Kvällens krämiga risotto innehåller de klassiska ingredienserna i en capresesallad, nämligen mozzarella, basilika och tomat. Vi toppar dessutom med kryddig chorizo, gyllenstekta räkor och rostade pinjenötter för en härlig symfoni av smaker.

Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Tärnad chorizo

(Innehåller Mjölk)

1 st

Schalottenlök

150 g

Risottoris

10 g

Kycklingfond

60 g

Calabresepesto

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 portionspåse

Basilika

125 g

Körsbärstomater

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

250 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur Kan innehålla Kräftdjur)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

6 dl

Vatten till risotto

¼ tsk

Salt till risotto

1 msk

Vatten till glaze

¼ tsk

Socker till glaze

¼ tsk

Salt till glaze

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Smör till risotto

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3570 kJ
Energi (kcal)853 kcal
Fett42.7 g
varav mättat20 g
Kolhydrater71.4 g
varav socker6.8 g
Protein43.7 g
Salt6.3 g

Instruktioner

Stek chorizo
1

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek chorizo i 4–6 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, finhacka schalottenlök.

Laga risotto
2

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek schalottenlök i 1–2 min, eller tills mjuk. Tillsätt ris och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt.

Rör i vatten, kycklingfond, calabresepesto och salt och koka upp.

Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Rosta pinjenötter
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.

Under tiden, grovhacka basilika.

Stek körsbärstomater
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek körsbärstomater i 3–4 min, eller tills skinnet spricker och tomaterna mjuknar.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker, salt och en nypa peppar. Lägg över i en medelstor skål.

Stek räkor
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med salt och en nypa peppar. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Ta av pannan med färdig risotto från värme och rör i finriven ost och smör. Krydda generöst med salt och peppar.

Häll av vatten från mozzarella.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med chorizo, körsbärstomater och räkor.

Riv mozzarella över risotto och garnera med pinjenötter och basilika.