Kvällens sallad med spanska influenser blir en mättande middag med massor av goda grönsaker! Vi vänder rostad potatis, morot, paprika, rödlök och kikärtor med rucola och toppar med mozzarella, färsk tomat, kalamataoliver och en smakrik balsamicodressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
½ paket
Kikärtor
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
24 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Tomat
40 g
Rucola
1 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
30 g
Kalamataoliver
½ tsk
Salt till grönsaker
1 tsk
Socker till dressing
2 msk
Olja till dressing
½ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis, morot och paprika (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Häll av kikärtor.
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Placera potatis, paprika, morot, rödlök och kikärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, blanda balsamvinäger, socker, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skär tomat i 1 cm breda klyftor.
Häll av och riv mozzarella i bitar.
Grovhacka oliver.
Skölj rucola.
Vänd rucola med rostade grönsaker när de har svalnat något.
Lägg upp rostade grönsaker i skålar och toppa med mozzarella, tomat och oliver.
Ringla över balsamicodressing.