Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Basilika
2
Morot
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500
Potatis
Nötfärs
4
Dukkah-njuta
1
Lök
1
Äpple
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2.5
Kycklingbuljong
25
Senap
(Innehåller Senap)
1
Ägg
Skala potatis och dela i kvartar. Lägg kvartarna och en generös nypa salt* i en kastrull, täck med vatten och koka upp. Sänk sedan värmen så att potatisen får sjuda till färdigkokt, ca 15 min. Häll av i ett durkslag. Lägg tillbaka potatisen i kastrullen och täck med lock så den håller värmen.
Blanda nötfärs, ägg*, panko och dukkah i en bunke. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Forma färsen till biffar, ca 2 biffar/person.
Skala, halvera och skiva lök tunt. Dela äpple i fyra lika delar, ta bort kärnhus och skär i tunna klyftor. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs senap och lökskivor tills löken börjar mjukna och ta färg, 4-5 min. Tillsätt äppleklyftor, kycklingbuljong och matlagningsgrädde. Krydda med salt* och peppar*. Låt såsen sjuda på låg värme i 10 min.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Bryn biffarna i 1-2 min. Sänk till medelvärme. Stek biffarna i 5-6 min på vardera sida.
Finhacka basilika och tillsätt hälften i äppelsåsen. Skala bort det yttreskalet på morot, och skala sedan resterande i breda remsor som du lägger i en skål. Blanda med en skvätt olja*, salt* och socker* efter smak.
Servera nötfärsbiffarna tillsammans med kokt potatis, morotsremsor och rikligt med äppelsås. Toppa med basilika.