Fluffig bulgur och brynt nötfärs spelar huvudrollerna i denna härliga bowl som blir kvällens middag. Vi vänder köttet i en smakrik glaze på soja, sweet chilisås och det kryddiga currupulvret goan xacuti och svänger ihop en sallad på pak choi, morot och syrlig limedressing med ingefära. Knapriga jordnötter med salladslök och chiliflakes blir perfekt som topping.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
80 g
Sweet chilisås
50 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4 g
Goan Xacuti
225 g
Nötfärs
1 st
Pak choi
½ st
Lime
½ g
Chiliflakes
2 st
Salladslök
5 g
Ingefärspasta
1 st
Morot
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda ingefärspasta [1/2 paket, 2P], limesaft [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Ställ åt sidan.
Grovhacka jordnötter.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda jordnötter, salladslök och chiliflakes [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär pak choi i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs, krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt Goan xacuti och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Rör ner sojasås och sweet chilisås. Sjud i 3–4 min, tills tjocknat och är klibbig.
Vänd ner pak choi och morot i skålen med dressing precis innan servering. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg upp bulgur, sallad och nötfärs i djupa tallrikar.
Toppa med jordnötscrunch.