Nötfärsbowl med mongolisk glaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nötfärsbowl med mongolisk glaze

Nötfärsbowl med mongolisk glaze

med pak choisallad och bulgur

Fluffig bulgur och brynt nötfärs spelar huvudrollerna i denna härliga bowl som blir kvällens middag. Vi vänder köttet i en smakrik glaze på soja, sweet chilisås och det kryddiga currupulvret goan xacuti och svänger ihop en sallad på pak choi, morot och syrlig limedressing med ingefära. Knapriga jordnötter med salladslök och chiliflakes blir perfekt som topping.

Taggar:
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Soja
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

80 g

Sweet chilisås

50 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

4 g

Goan Xacuti

225 g

Nötfärs

1 st

Pak choi

½ st

Lime

½ g

Chiliflakes

2 st

Salladslök

5 g

Ingefärspasta

1 st

Morot

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2568 kJ
Energi (kcal)614 kcal
Fett22.8 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater63.4 g
varav socker29.8 g
Protein34.2 g
Salt8.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Förbered dressing
2

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda ingefärspasta [1/2 paket, 2P], limesaft [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Ställ åt sidan.

Gör jordnötscrunch
3

Grovhacka jordnötter.

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda jordnötter, salladslök och chiliflakes [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
4

Skär pak choi i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Stek färs
5

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs, krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt Goan xacuti och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Rör ner sojasås och sweet chilisås. Sjud i 3–4 min, tills tjocknat och är klibbig.

Vänd ner pak choi och morot i skålen med dressing precis innan servering. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp bulgur, sallad och nötfärs i djupa tallrikar.

Toppa med jordnötscrunch.