Nötfärskoftas och grekisk sallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nötfärskoftas och grekisk sallad

Nötfärskoftas och grekisk sallad

med kryddiga pommes och dilltzatziki

Ta med hela familjen på en kulinarisk resa till Grekland, och dröm er bort till turkosblått hav och långa sandstränder med kvällens middag. Vi lagar koftas på nötfärs och serverar dem med medelhavskryddade pommes och rostade pitabröd med myntaolja. Sedan festar vi till det med inte mindre än två klassiska tillbehör – grekisk sallad och tzatziki som får en ny twist i form av dill.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

225 g

Nötfärs

4 g

Panamat

125 g

Körsbärstomater

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Gurka

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dill

75 g

Rädisor

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Sallad

1 portionspåse

Mynta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 st

Ägg till koftas

½ tsk

Salt till koftas

2 msk

Olja till örtolja

¼ tsk

Salt till örtolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4611 kJ
Energi (kcal)1102 kcal
Fett58 g
varav mättat23.9 g
Kolhydrater100.9 g
varav socker10.7 g
Protein52.3 g
Salt7.7 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Medelhavets Pärla, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Gör tzatziki
2

Finhacka dill och finhacka eller pressa vitlök.

Riv gurka grovt och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren handduk.

Blanda gurka, vitlök, yoghurt, dill, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Ansa sallad och separera och grovhacka salladsblad.

Halvera körsbärstomater.

Skär rädisor i tunna skivor.

Smula grekisk salladsost.

Blanda sallad, körsbärstomater, rädisor, salladsost, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek koftas
4

Blanda färs, Panamat, ströbröd, ägg, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Forma färsen till 8 cm långa koftas med fuktiga händer (3 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek koftas, vänd dem regelbundet, i 2–3 min, eller tills brynta. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Rosta pitabröd
5

Under tiden, finhacka myntablad.

Blanda mynta, olivolja och salt i en liten skål.

Placera pitabröd på en plåt med bakplåtspapper och bre med myntaolja.

Värm i ugnen i 2–3 min, eller tills rostat.

Skär i kvartar.

Servera
6

Lägg upp koftas, pommes, grekisk sallad och pitabröd på tallrikar.

Servera med tzatziki.