Se här, ett superenkelt recept på krämig potatissallad med extra allt! Samla familjen och hugg in på denna hemmagjorda härlighet gjord på färsk rostad majs, rädisor och underbart knaperstekt bacon och smaksatt med gräslök och senap. Till dessert får du uppfriskande melon, perfekt att fira in sommaren med!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Nypotatis
1
Majskolv
150
Rädisor
60
Spenat
1
Gräslök
250
Nätmelon
140
Bacon, tärnad
150
Gräddfil
12
Senap
(Innehåller Senap)
2
Ägg
Koka potatisen i en stor kastrull med lättsaltat vatten* i ca 15 min, eller tills de är mjuka nog att sticka med en gaffel hela vägen igenom. Häll av vattnet. Smaksätt potatisen med en nypa salt* och peppar* och ställ åt sidan under lock.
Skär majsen från kolven - enklast i en stor bunke så de inte flyger iväg. Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. När pannan är varm, rosta majsen i ca 5 min tills de börjar få färg. För över till bunken igen. TIPS: Lägg över en kökshandduk eller ett lock ifall majsen poppar runt.
Finhacka rädisor. Grovhacka spenat. Finhacka gräslök. Halvera melonen, gröp ur kärnorna och skär den i 4-5 cm breda klyftor. Skär potatisen i 2 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs bacon i 7-10 min, eller tills den är krispig. Stek den i omgångar om det behövs. Grovhacka hälften av baconen, spara resten av baconskivorna till servering. Rengör stekpanan och hetta sedan upp ytterligare en skvätt olivolja* på medelhög värme och stek äggen* i 3-4 min, eller tills gulan stelnat något.
Blanda gräslök, senap och gräddfil i en stor salladsskål. Rör ner potatis, majs, rädisor, spenat och hackad bacon och blanda väl.
Fördela nypotatissallad med rostad majs och senapsdressing mellan era tallrikar. Toppa med baconskivor och stekt ägg. Servera melonen som sidosnacks.