Nypotatissallad med bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nypotatissallad med bacon

Nypotatissallad med bacon

rostad majs, senapsdressing och nätmelon (Obs! Ägg är en skafferivara)

Se här, ett superenkelt recept på krämig potatissallad med extra allt! Samla familjen och hugg in på denna hemmagjorda härlighet gjord på färsk rostad majs, rädisor och underbart knaperstekt bacon och smaksatt med gräslök och senap. Till dessert får du uppfriskande melon, perfekt att fira in sommaren med!

Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

400

Nypotatis

1

Majskolv

150

Rädisor

60

Spenat

1

Gräslök

250

Nätmelon

140

Bacon, tärnad

150

Gräddfil

12

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)278 kcal
Energi (kJ)1164 kJ
Fett22.55 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater1.87 g
varav socker1.2 g
Protein1.8 g
Salt1.8 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka potatisen i en stor kastrull med lättsaltat vatten* i ca 15 min, eller tills de är mjuka nog att sticka med en gaffel hela vägen igenom. Häll av vattnet. Smaksätt potatisen med en nypa salt* och peppar* och ställ åt sidan under lock.

Rosta majs
2

Skär majsen från kolven - enklast i en stor bunke så de inte flyger iväg. Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme. När pannan är varm, rosta majsen i ca 5 min tills de börjar få färg. För över till bunken igen. TIPS: Lägg över en kökshandduk eller ett lock ifall majsen poppar runt.

Förbered råvaror
3

Finhacka rädisor. Grovhacka spenat. Finhacka gräslök. Halvera melonen, gröp ur kärnorna och skär den i 4-5 cm breda klyftor. Skär potatisen i 2 cm stora bitar.

Stek bacon & ägg
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs bacon i 7-10 min, eller tills den är krispig. Stek den i omgångar om det behövs. Grovhacka hälften av baconen, spara resten av baconskivorna till servering. Rengör stekpanan och hetta sedan upp ytterligare en skvätt olivolja* på medelhög värme och stek äggen* i 3-4 min, eller tills gulan stelnat något.

Blanda potatissallad
5

Blanda gräslök, senap och gräddfil i en stor salladsskål. Rör ner potatis, majs, rädisor, spenat och hackad bacon och blanda väl.

Servera
6

Fördela nypotatissallad med rostad majs och senapsdressing mellan era tallrikar. Toppa med baconskivor och stekt ägg. Servera melonen som sidosnacks.