Oreganomarinerat lamm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oreganomarinerat lamm

Oreganomarinerat lamm

med grekisk sallad och vitlöksyoghurt

Ska ni ha gäster och vill ni imponera med en måltid som garanterat vill kommer att ge dig nöjda gäster? Så har du valt rätt recept. Oreganomarinerat lamm steks till perfektion, och servera med vackert grönt spenatris, grekisk sallad med körsbärstomater, rödlök och salladsost, och en ljuvligt krämig vitlöksyoghurt.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

4

Kycklingbuljong

1

Citron

1

Vitlöksklyfta

1

Oregano

300

Lammstek

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

125

Körsbärstomater

½

Rödlök

1

Gurka

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 2)

½

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

1

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1189 kcal
Energi (kJ)4974 kJ
Fett83.8 g
varav mättat39.2 g
Kolhydrater67.1 g
varav socker8.3 g
Protein39.6 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris, kycklingbuljong och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera citron.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka oreganoblad.

Tärna lamm i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda. 

Blanda lamm, oregano, en generös skvätt citronsaft, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan för att marinera. 

Förbered grönsaker
3

Skölj och finhacka spenat.

Halvera körsbärstomater.

Skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Förbered sallad
4

Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar en liten skål.

Blanda gurka, körsbärstomater, rödlök, olivolja [1 msk | 2 msk], resterande citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.

Stek lamm
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lamm i 4-5 min, vänd regelbundet, eller tills gyllene och genomstekt.

Rör i spenat och smör [1 msk | 2 msk] i kastrullen med ris.

Servera
6

Lägg upp spenatris och grekisk sallad i skålar.

Strö över salladsost.

Toppa med oreganomarinerat lamm, sky från stekpannan och en klick vitlöksyoghurt.