Ska ni ha gäster och vill ni imponera med en måltid som garanterat vill kommer att ge dig nöjda gäster? Så har du valt rätt recept. Oreganomarinerat lamm steks till perfektion, och servera med vackert grönt spenatris, grekisk sallad med körsbärstomater, rödlök och salladsost, och en ljuvligt krämig vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
4
Kycklingbuljong
1
Citron
1
Vitlöksklyfta
1
Oregano
300
Lammstek
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
125
Körsbärstomater
½
Rödlök
1
Gurka
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 2)
½
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
1
Smör (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, kycklingbuljong och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, halvera citron.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka oreganoblad.
Tärna lamm i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Blanda lamm, oregano, en generös skvätt citronsaft, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan för att marinera.
Skölj och finhacka spenat.
Halvera körsbärstomater.
Skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar en liten skål.
Blanda gurka, körsbärstomater, rödlök, olivolja [1 msk | 2 msk], resterande citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lamm i 4-5 min, vänd regelbundet, eller tills gyllene och genomstekt.
Rör i spenat och smör [1 msk | 2 msk] i kastrullen med ris.
Lägg upp spenatris och grekisk sallad i skålar.
Strö över salladsost.
Toppa med oreganomarinerat lamm, sky från stekpannan och en klick vitlöksyoghurt.