Pad thai-inspirerade räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pad thai-inspirerade räkor

Pad thai-inspirerade räkor

med knapriga jordnötter och mangosallad

Pad thai är en klassisk nudelrätt från Thailand och omåttligt populär som gatumat. Vi lagar den med udonnudlar och räkor, som vi steker ihop med morot, paprika och salladslök, och blandar allt i en smakrik pad thai-sås med sweet chilisås, limesaft, fisksås och ketchup. Vi toppar vår pad thai med rostade jordnötter och serverar den med en sötstark mangosallad med gurka och chiliflakes.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Jordnötter
Gluten
Vete
Fisk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

40 g

Sweet chilisås

1 st

Lime

1 st

Morot

1 st

Salladslök

40 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Paprika

1 portionspåse

Koriander

½ g

Chiliflakes

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Gurka

½ st

Mango

30 g

Fisksås

(Innehåller Fisk, Soja)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Socker (steg 5)

2 msk

Ketchup (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3374 kJ
Energi (kcal)806 kcal
Fett30.1 g
varav mättat5 g
Kolhydrater99.6 g
varav socker37.4 g
Protein32.8 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Rosta jordnötter
2

Under tiden, grovhacka jordnötter.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek jordnötter i 2–3 min, eller tills lätt rostade. Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Förbered mangosallad
3

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Blanda mango, gurka, chiliflakes [1/2 påse, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Skär paprika och salladslök i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna stavar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek räkor
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek morot och paprika i 3–4 min, tills de har mjuknat.

Tillsätt räkor och salladslök och stek i ytterligare 3–4 min, tills räkor är genomstekta. Krydda generöst med salt och peppar.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten. 

TIPS: Använd 2 pannor till 4P om det behövs.

Laga pad thai-sås
5

Under tiden, skär lime i klyftor.

Blanda sweet chilisås, fisksås, en skvätt limesaft, ketchup [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Sänk till medelvärme och rör ner nudlar och pad thai-sås i stekpannan med räkor och grönsaker.

Stek i 1 min, tills genomvarmt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Servera
6

Lägg upp pad thai-nudlar i djupa tallrikar och pressa över limesaft från resterande limeklyftor.

Garnera med jordnötter och koriander.

Servera med mangosallad i en skål vid sidan av.