Servera familjen en middag som får dem att njuta likt Ernst ikväll - laga dessa barnsligt goda panerade schnitzlar och ljuvlig päronslaw och se hur de glupskt äter sig mätta. Toppa rätten med smarrig bbq-sås som både ger en extra smakdimension och trevlig sommarkänsla.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Gurka
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
150 g
Strimlad salladsmix
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
250 g
Skivad fläskkotlett
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ st
Päron
1
Ägg till panering
Krydda kött med en nypa salt på båda sidorna.
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko med riven ost, en nypa salt och peppar i en ny djup tallrik.
Vänd kött först i ägg och sen i pankomix. Lägg det på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en generös skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills ytan är gyllene och köttet är genomstekt. Tillsätt mer olivolja vid behov.
Lägg över kött på en ren tallrik med hushållspapper och låt rinna av.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Skär päron i tunna skivor.
Grovhacka gurka.
Blanda salladsmix, päron, gurka, aioli och en skvätt vatten i en salladsskål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Skär kött i skivor.
Lägg upp panerad fläskkotlett och päronslaw på tallrikar.
Servera BBQ-sås vid sidan av.