Panerad fläskotlett och kapris-crème fraiche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad fläskotlett och kapris-crème fraiche

Panerad fläskotlett och kapris-crème fraiche

med vitlökspotatis och päronsallad

Kött, potatis, sallad och sås – ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så. Och varför krångla till det när middagen kan smaka så här gott? Vi panerar fläskotlett i panko och steker den gyllene medan vi kokar potatis som vi vänder med smör och vitlök. Vi hinner också svänga ihop en krispig päronsallad och en krämig crème fraiche-sås med härlig sälta från hackad kapris.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

15 g

Kapris

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Päron

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till mjöl

2 msk

Mjöl till panering

1

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till potatis

1 msk

Smör till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3301 kJ
Energi (kcal)789 kcal
Fett40.8 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater64.3 g
varav socker11.2 g
Protein38.5 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.

Blanda sås
2

Under tiden, finhacka kapris och persilja.

Blanda kapris, persilja, crème fraiche, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj salladsmix.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda salt, olivolja, citronsaft, salladsmix och päron i en stor skål.

Panera kött
4

Krydda kött med salt.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek kött
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd potatis med smör, vitlök, salt och en nypa peppar precis innan servering.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

TIPS: Stek i omgångar om det inte får plats. 3)Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp potatis, sallad och kött på tallrikar.

Servera med en klick kapris-créme fraiche.