topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad grillostbowl

Panerad grillostbowl

med rostade rotfrukter och pestodressing

Vegetarisk mat är allt annat än tråkig! Här är beviset – för vem skulle säga nej till panerad grillost som stekts gyllene och spröd och serveras på en bädd av rostade rotfrukter med salladsmix vänd i en syrlig citrondressing? Vi toppar med rostade pumpakärnor och krämig pestodressing, och så är det dags att hugga in!

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Rödbeta

1 st

Citron

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

50 g

Krämig pestodressing

450 g

Sötpotatis

20 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

100 g

Salladsmix

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Mjöl till panering

1

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4276 kJ
Energi (kcal)1022 kcal
Fett60.8 g
varav mättat26.7 g
Kolhydrater80.4 g
varav socker18.5 g
Protein41.3 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Rosta rotfrukter
2

Placera sötpotatis, lök och rödbeta på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, hälften av Mamas Favorit och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.

Panera grillost
3

Skär grillost i 1 cm stora bitar (3 per person).

Lägg vetemjöl i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko, resten av Mamas Favorit och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Stek grillost
4

Placera pumpakärnor på ena sidan plåten med rotfrukter när det återstår 5 min av tillagningstiden och rosta resterande tid.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 2–3 min per sida min, eller tills gyllene.

Skölj salladsmix.

Halvera citron.

Tillsätt sallad
5

Blanda citronsaft, olivolja, salt, salladsmix och en nypa peppar i en stor skål.

Låt rostade rotfrukter svalna i 2 min och blanda dem med salladsmix.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter och sallad i djupa skålar och toppa med grillost och pumpakärnor.

Ringla över krämig pestodressing.