Vegetarisk mat är allt annat än tråkig! Här är beviset – för vem skulle säga nej till panerad grillost som stekts gyllene och spröd och serveras på en bädd av rostade rotfrukter med salladsmix vänd i en syrlig citrondressing? Vi toppar med rostade pumpakärnor och krämig pestodressing, och så är det dags att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Rödbeta
1 st
Citron
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
50 g
Krämig pestodressing
450 g
Sötpotatis
20 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
100 g
Salladsmix
1 st
Rödlök
½ tsk
Salt till grönsaker
2 msk
Mjöl till panering
1
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär sötpotatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera sötpotatis, lök och rödbeta på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, hälften av Mamas Favorit och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.
Skär grillost i 1 cm stora bitar (3 per person).
Lägg vetemjöl i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko, resten av Mamas Favorit och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Placera pumpakärnor på ena sidan plåten med rotfrukter när det återstår 5 min av tillagningstiden och rosta resterande tid.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost i 2–3 min per sida min, eller tills gyllene.
Skölj salladsmix.
Halvera citron.
Blanda citronsaft, olivolja, salt, salladsmix och en nypa peppar i en stor skål.
Låt rostade rotfrukter svalna i 2 min och blanda dem med salladsmix.
Lägg upp rostade rotfrukter och sallad i djupa skålar och toppa med grillost och pumpakärnor.
Ringla över krämig pestodressing.