Ikväll bjuder vi på ett spännande recept med massor av smaker och färger. Vi panerar räkor och steker dem ljuvligt spröda. Samtidigt kokar vi fluffigt ris, och blandar ihop en stark mangosallad med lime och chili. Vi serverar härligheterna med krämig asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½
Lime
1
Röd chili
½
Mango
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
25
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Vetemjöl (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
½
Ägg (steg 4)
1
Olivolja (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Medan riset kokar, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Skala och tärna mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.
Blanda salladsmix, mango, en generös skvätt limejuice, hälften av chilin, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Torka av räkor med hushållspapper, och placera dem i en medelstor skål.
Tillsätt vetemjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar, och blanda väl.
Vispa ägg [1 st | 1 st] i en ny skål, och rör sen ner det i skålen med räkor.
TIPS 2P: Använd hälften av det vispade ägget.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Rör i panko i skålen med räkor precis innan stekning, och se till att de täcks.
Stek räkor i 1-2 min per sida, tills gyllene och genomstekta, vänd försiktigt.
TIPS: 1) Det är ok om panko faller av, det kan strös över rätten vid servering. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp ris och mangosallad i djupa tallrikar.
Toppa med räkor och pressa över resterande limejuice.
Ringla över asiatisk majonnäs.
Garnera med resterande chili.