Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar. Ikväll pankopanerar vi fläskkött och kryddar dem med vår egen kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Vi serverar vårt kött med rostad sötpotatis, en fräsch sallad med äpple och spenat, och krämig vitlöksmajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskkotlett hel
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
450 g
Sötpotatis
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Äpple
½ st
Vitlöksklyfta
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)
1 st
Ägg (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i 20-30 min, tills mjuka och gyllene.
Under tiden, skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda, och krydda med salt.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko, Mamas favorit och en nypa peppar i en tredje djup tallrik.
Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3-4 min per sida, tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar vid behov.
Lägg över köttet på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj spenat.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Blanda majonnäs och vitlök i en liten skål.
Precis innan servering, blanda äpple, spenat, salt, peppar och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.
Lägg upp pankopanerat fläsk, spenatsallad och rostad sötpotatis på tallrikar.
Servera med vitlöksmajonnäs.