topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerat fläsk

Pankopanerat fläsk

med rostad sötpotatis och vitlöksmajonnäs

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar. Ikväll pankopanerar vi fläskkött och kryddar dem med vår egen kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Vi serverar vårt kött med rostad sötpotatis, en fräsch sallad med äpple och spenat, och krämig vitlöksmajonnäs.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskkotlett hel

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

450 g

Sötpotatis

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Äpple

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

1 st

Ägg (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3297 kJ
Energi (kcal)788 kcal
Fett41 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater63.2 g
varav socker9.9 g
Protein41.9 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 20-30 min, tills mjuka och gyllene. 

Panera kött
2

Under tiden, skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda, och krydda med salt.

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko, Mamas favorit och en nypa peppar i en tredje djup tallrik.

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en tallrik. 

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3-4 min per sida, tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar vid behov. 

Lägg över köttet på en tallrik med hushållspapper. 

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda vitlöksmajonnäs
4

Under tiden, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Blanda majonnäs och vitlök i en liten skål.

Gör spenatsallad
5

Precis innan servering, blanda äpple, spenat, salt, peppar och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp pankopanerat fläsk, spenatsallad och rostad sötpotatis på tallrikar.

Servera med vitlöksmajonnäs.