Pankopanerat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerat fläsk

Pankopanerat fläsk

med rostad sötpotatis och vitlöksdressing

Panerad mat är ju så himla gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar. I kväll pankopanerar vi fläskkött och kryddar dem med vår egen kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Vi serverar vårt kött med rostad sötpotatis, en fräsch sallad med äpple och spenat, och krämig vitlöksdressing.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Citron

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

450 g

Sötpotatis

½ st

Vitlöksklyfta

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3310 kJ
Energi (kcal)791 kcal
Fett32.4 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater77.6 g
varav socker10.7 g
Protein46.4 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i 20–30 min, tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Panera kött
2

Under tiden, skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda, och krydda med salt.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko, Ay Cajun-ba och en nypa peppar i en tredje djup tallrik.

Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en tallrik.

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar vid behov.

Lägg över köttet på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda vitlöksdressing
4

Under tiden, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär citron i klyftor.

Blanda majonnäs, vitlök och gräddfil i en liten skål.

Gör spenatsallad
5

Blanda äpple, spenat, pumpakärnor, olivolja, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pankopanerat fläsk, spenatsallad och rostad sötpotatis på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing.