Panerad mat är ju så himla gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar. I kväll pankopanerar vi fläskkött och kryddar dem med vår egen kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit. Vi serverar vårt kött med rostad sötpotatis, en fräsch sallad med äpple och spenat, och krämig vitlöksdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Citron
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
450 g
Sötpotatis
½ st
Vitlöksklyfta
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i 20–30 min, tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbräda, och krydda med salt.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko, Ay Cajun-ba och en nypa peppar i en tredje djup tallrik.
Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar vid behov.
Lägg över köttet på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj spenat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär citron i klyftor.
Blanda majonnäs, vitlök och gräddfil i en liten skål.
Blanda äpple, spenat, pumpakärnor, olivolja, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål precis innan servering.
Lägg upp pankopanerat fläsk, spenatsallad och rostad sötpotatis på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing.