Stekt fläskkotlett, ugnsrostad potatis och bearnaisesås – låter inte det som den perfekta helgmiddagen? Potatisen får extra smak av vår egen italienska kryddblandning Mamas Favorit och toppas med riven ost. Vi steker kött och kokar bearnaisesås och hinner även svänga ihop ett riktigt lyxigt tillbehör – haricots verts som steks med mild schalottenlök och knaprig bacon och toppas med gyllenrostade hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
250 g
Skivad fläskkotlett
2 st
Schalottenlök
70 g
Bacon, tärnad
150 g
Haricots verts
20 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
80 g
Bearnaisesås
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Smör (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Mamas Favorit, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, toppa med riven ost och rosta resterande tid.
Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.
Ansa haricots verts.
Grovhacka hasselnötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek schalottenlök och bacon [1/2 paket, 2P] i 3–4 min, eller tills schalottenlök är mjuk.
Tillsätt haricots verts och stek i ytterligare 3–4 min, eller tills bacon är knaprig.
Krydda med en nypa peppar. Ställ åt sidan och håll varmt.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kött och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik och håll varmt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme.
Tillsätt bearnaisesås och vatten [1 msk | 2 msk] och sjud i 1–2 min, eller tills sås tjocknar något.
Lägg upp kött, potatis och haricots verts på tallrikar.
Toppa kött med bearnaisesås och haricots verts med hasselnötter.