Visst är det härligt att kunna njuta av en god middag utan att behöva tillbringa timmar i köket? Det här är ett av våra supersnabba recept, som bara tar omkring en kvart att svänga ihop. Förkokt potatis blir klar på nolltid, och smakar extra gott med en klick smält smör. Vi bryner fläskkotlett och serverar den med en gräddig dragonsås och hinner till och med blanda en fräsch grönsallad med riven morot.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Småpotatis, förkokt
250 g
Skivad fläskkotlett
60 g
Salladsmix
1 st
Morot, Julienne
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Dragon
1 msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarma.
Häll av vattnet och rör ner smör [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sätt åt sidan under lock.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik och håll varmt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka dragon och skölj salladsmix.
Blanda salladsmix, morot, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme. Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, vatten [1 msk | 2 msk], dragon och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
Lägg upp kött, potatis och sallad på tallrikar.
Toppa kött med dragonsås.