Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas. Vi steker vår gnocchi med vitlök, chorizo, gräslök och spenat, och så blandar vi läckerheterna med rostad zucchini, tomat, och crème fraiche.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Zucchini
200
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
3
Tomat
1
Vitlöksklyfta
1
Gräslök
350
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
Socker (steg 1)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i kvartar på längden, och tärna sen på bredden i 1 cm stora bitar. Placera zucchini och tomat på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Strö även över en nypa socker* över tomaterna. Rosta i toppen av ugnen i 15 min.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* (så att bottnen täcks) i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 7 min av grönsakernas tillagningstid. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 3-4 min. TIPS: Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.
Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär chorizo i 1/2 cm tunna skivor. Skölj spenat.
Tillsätt vitlök, chorizo och hälften av gräslöken till stekpannan med gnocchi. Stek under omrörning i 2-3 min. Tillsätt spenat och rör om tills den har mjuknat.
Rör ner färdigrostade grönsaker och crème fraiche [½ paket, 2P] i stekpannan med gnocchi. Värm i 30 s, och krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp gnocchi, chorizo och grönsaker på tallrikar. Garnera med resterande gräslök.