Pannstekt gnocchi och chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt gnocchi och chorizo

Pannstekt gnocchi och chorizo

med ugnsrostad zucchini och gräslök

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas. Vi steker vår gnocchi med vitlök, chorizo, gräslök och spenat, och så blandar vi läckerheterna med rostad zucchini, tomat, och crème fraiche.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Zucchini

200

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

3

Tomat

1

Vitlöksklyfta

1

Gräslök

350

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

Socker (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)701 kcal
Energi (kJ)2932 kJ
Fett35.64 g
varav mättat17.5 g
Kolhydrater66.19 g
varav socker7.9 g
Protein22.89 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i kvartar på längden, och tärna sen på bredden i 1 cm stora bitar. Placera zucchini och tomat på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Strö även över en nypa socker* över tomaterna. Rosta i toppen av ugnen i 15 min.

Stek gnocchi
2

Hetta upp en generös skvätt olivolja* (så att bottnen täcks) i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 7 min av grönsakernas tillagningstid. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 3-4 min. TIPS: Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Förbered råvaror
3

Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär chorizo i 1/2 cm tunna skivor. Skölj spenat.

Stek chorizo
4

Tillsätt vitlök, chorizo och hälften av gräslöken till stekpannan med gnocchi. Stek under omrörning i 2-3 min. Tillsätt spenat och rör om tills den har mjuknat.

Tillsätt grönsaker
5

Rör ner färdigrostade grönsaker och crème fraiche [½ paket, 2P] i stekpannan med gnocchi. Värm i 30 s, och krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp gnocchi, chorizo och grönsaker på tallrikar. Garnera med resterande gräslök.