Pannstekt kolja och sauce vierge
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt kolja och sauce vierge

Pannstekt kolja och sauce vierge

med potatismos och spenat- och hasselnötssallad

Sauce vierge är en klassisk frank sås med olivolja, tomater och örter. Den passar perfekt som tillbehör till kvällens pannstekta kolja med potatismos. Vi svänger också ihop en enkel spenatsallad som får extra smak av rostade hasselnötter.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

30 g

Kalamataoliver

1 st

Citron

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

1 st

Tomat

4 g

Medelhavets Pärla

30 g

Spenat

20 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Socker till sås

3 msk

Olja till sås

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3115 kJ
Energi (kcal)745 kcal
Fett43.1 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater53.5 g
varav socker8.9 g
Protein31.8 g
Salt4 g

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

Rosta hasselnötter
2

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Grovhacka hasselnötter.

Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Blanda sallad
3

Skölj spenat.

Blanda spenat, hasselnötter, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Blanda sås
4

Grovhacka tomat och oliver.

Halvera citron.

Finhacka persilja.

Blanda tomat, oliver, persilja, vatten, citronsaft, socker och olivolja till sauce vierge.

Stek fisk
5

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och Medelhavets Pärla.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Tillsätt sås och krydda med salt och en nypa peppar. Sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, potatismos och sallad på tallrikar.

Skeda resterande sås från pannan över fisken.