Upplev en uppsjö av härliga smaker och ingredienser med vår goda kyckling i en smakrik oregano- och smörsås. Kycklingen får sällskap av fluffig bulgur med brynt majs och salladsost och en smarrig sallad med spenat, morot och tomat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Rödlök
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Tomat
4 g
Kycklingbuljong
300 g
Kycklingbröstfilé
30 g
Spenat
1 burk
Majs
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
1 g
Torkad oregano
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Smör till sås
1.5 dl
Vatten till sås
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”
Under tiden, skölj spenat.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Grovhacka tomat.
Skär rödlök i tunna skivor.
Blanda spenat, morot, tomat, rödlök, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt. Ställ åt sidan i en liten skål.
Smula salladsost.
Finhacka persilja.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och en nypa peppar.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Tillsätt oregano, smör, kycklingbuljong och vatten till pannan. Sjud i 1–2 min, eller tills kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat något.
Under tiden, rör ner majs, persilja och salladsost i bulgur.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp kyckling, bulgur och sallad i skålar.
Skeda sås över kyckling.