Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi rostar potatis, lök, rödbeta, palsternacka och zucchini tillsammans med örtkryddor. Samtidigt som de sköter sig själva i ugnen steker vi kyckling, som vi först har marinerat med vår aromatiska kryddblandning Jorden Runt. Vi vänder rostade rotfrukter med färsk spenat och serverar dem och kycklingen med en vackert grön pestodressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
½ st
Zucchini
1 st
Rödbeta
1 st
Palsternacka
1 st
Lök
4 g
Vitlöksflörter
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
30 g
Spenat
50 g
Krämig pestodressing
300 g
Kycklingbröstfilé
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Tärna rödbeta, palsternacka och potatis (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
Blanda kyckling, Jorden Runt, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.
Skölj spenat.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tjocka halvmånar.
Tillsätt zucchini på plåten när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda spenat med rostade rotfrukter på plåten.
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp rostade rotfrukter med spenat på tallrikar.
Toppa med kyckling och ringla krämig pestodressing över kyckling.