Vem kan säga nej till kyckling, morötter och zucchini som steks ihop med bacon? När kyckling, grönsaker och bacon har stekt, blandar vi ner crème fraiche, och så har vi en ljuvligt krämig sås på få minutter. Vi serverar med kokt potatis och salladslök, och så kan den kulinariska festen börja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Kycklingbuljong
1
Zucchini
300
Kycklingbröstfilé
400
Småpotatis
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
70
Bacon, tärnad
1
Morot
1
Salladslök
Smör (steg 2)
1.5
Vetemjöl (steg 4)
1.5
Vatten (steg 5)
¼
Salt (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Halvera potatis.
Tillsätt potatis och en nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 12-15 min eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen med en klick smör*, och en nypa salt* och peppar*. Finhacka morot (oskalad) och zucchini. Skiva salladslök tunt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon [1/2 paket, 2P], morot och zucchini i 3-4 min, eller tills grönsakerna börjar bli mjuka. Lägg över i en skål.
Blanda vetemjöl* [11/2 msk | 3 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i en djup tallrik. Vänd kyckling i mjölet*. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek kyckling i 2-3 min på varje sida, eller tills brynt.
Tillsätt vatten* [11/2 dl | 3 dl] och buljong till stekpannan. Koka upp och sjud på medelhög värme i 5 min. Tillsätt grönsaker och bacon och sjud i ytterligare 3-4 min, eller tills kycklingen är genomkokt. Ta av från värme och rör i crème fraiche [2 msk | 4 msk]. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Lägg upp potatis och kyckling i skålar. Skeda över den krämiga såsen och grönsakerna. Garnera med salladslök.