Pannstekt teriyaki-ostronskivling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt teriyaki-ostronskivling

Pannstekt teriyaki-ostronskivling

med ”sushi-style”-ris och kålrabbisallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Teriyakisås är ett vanligt inslag i det japanska köket. I det här receptet använder vi det som smaksättare till kvällens huvudingrediens – ostronskivling, som vi panerar och steker gyllene och spröd. Vi kokar också ris som vi blandar med socker och vitvinsvinäger för att få fram den klassiska sushismaken, och serverar middagen med asiatisk majonnäs och en smakrik kålrabbisallad med koriander och lime.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Ostronskivling

150 g

Jasminris

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Morot

½ g

Chiliflakes

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

1 st

Salladslök

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 tsk

Socker (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3130 kJ
Energi (kcal)748 kcal
Fett32.8 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater96.5 g
varav socker22 g
Protein15.3 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

Rör ner socker [2 tsk | 4 tsk] och vitvinsvinäger i ris precis innan servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda sallad
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Skär salladslök i tunna skivor.

Grovhacka koriander.

Blanda kålrabbi, morot, en generös skvätt limesaft, chili flakes [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sesamfrön, koriander, salladslök och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera svamp
3

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Vänd ner svamp i blandningen.

Stek svamp
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek svamp i omgångar i 5–6 min, eller tills krispig och gyllene. Rör om då och då.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Laga teriyakisås
5

Torka ur pannan och hetta upp den på medelvärme.

Tillsätt teriyakisås och vatten [1 msk | 2 msk]. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

Vänd försiktigt ner svamp i teriyakisås precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp ris, svamp och sallad i djupa tallrikar.

Servera med en klick asiatisk majonnäs.