Har ni sparat denna rätt till helgen, eller har ni valt att den ska sätta guldkant på en vardagskväll? Oavsett vad, kommer ni inte att bli besvikna. Vi bjuder på pannstekta fläskmedaljonger med en ljuvlig brunsås och väldoftande timjanpotatis. Ett fräscht tillbehör är en krispig äppelsallad med spenat, morot och senap.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskytterfilé
100
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
25
Lingonsylt
½
Torkad timjan
500
Potatis
12
Grov senap
(Innehåller Senap)
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Äpple
1
Morot
1
Smör (steg 1)
½
Olivolja (steg 2)
1
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen tillsammans med timjan [1/2 påse, 2P], smör [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar. Ställ åt sidan med lock på.
Skär kött i medaljonger (3 per person) på en separat skärbräda.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött med en nypa salt och peppar i 2-3 min på varje sida, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj spenat.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (utan att skölja av den först).
Rör i brunsås, en skvätt vatten och lingonsylt [1/2 paket, 2P], och sjud i 2-3 min.
Lägg ner kött i såsen och sjud tills uppvärmt, 1 min.
Blanda spenat, äpple, morot, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och senap i en stor skål.
Lägg upp timjanpotatis, fläskmedaljonger och äppelsallad på tallrikar.
Häll sås över köttet.