Pannstekta fläskmedaljonger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta fläskmedaljonger

Pannstekta fläskmedaljonger

med brunsås och krispig äppelsallad

Har ni sparat denna rätt till helgen, eller har ni valt att den ska sätta guldkant på en vardagskväll? Oavsett vad, kommer ni inte att bli besvikna. Vi bjuder på pannstekta fläskmedaljonger med en ljuvlig brunsås och väldoftande timjanpotatis. Ett fräscht tillbehör är en krispig äppelsallad med spenat, morot och senap.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskytterfilé

100

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

25

Lingonsylt

½

Torkad timjan

500

Potatis

12

Grov senap

(Innehåller Senap)

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Äpple

1

Morot

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

½

Olivolja (steg 2)

1

Olivolja (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)677 kcal
Energi (kJ)2831 kJ
Fett30.1 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater68.3 g
varav socker21.2 g
Protein37.7 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen tillsammans med timjan [1/2 påse, 2P], smör [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar. Ställ åt sidan med lock på.

Stek kött
2

Skär kött i medaljonger (3 per person) på en separat skärbräda. 

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött med en nypa salt och peppar i 2-3 min på varje sida, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 

Förbered frukt och grönt
3

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Koka sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (utan att skölja av den först).

Rör i brunsås, en skvätt vatten och lingonsylt [1/2 paket, 2P], och sjud i 2-3 min.

Lägg ner kött i såsen och sjud tills uppvärmt, 1 min.

Förbered äppelsallad
5

Blanda spenat, äpple, morot, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och senap i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp timjanpotatis, fläskmedaljonger och äppelsallad på tallrikar.

Häll sås över köttet.