Pannstekta fläskmedaljonger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta fläskmedaljonger

Pannstekta fläskmedaljonger

med brunsås och krispig äppelsallad

Har ni sparat denna rätt till helgen, eller har ni valt att den ska sätta guldkant på en vardagskväll? Oavsett vad, kommer ni inte att bli besvikna. Vi bjuder på pannstekta fläskmedaljonger med en ljuvlig brunsås och väldoftande timjanpotatis. Ett fräscht tillbehör är en krispig äppelsallad med spenat, morot och senap.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Fläskytterfilé

100 g

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

25 g

Lingonsylt

500 g

Potatis

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Äpple

1 st

Morot

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

1 portionspåse

Timjan

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Smör (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 4)

½ msk

Vetemjöl (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2783 kJ
Energi (kcal)665 kcal
Fett27.2 g
varav mättat11.9 g
Kolhydrater70.8 g
varav socker22.6 g
Protein38 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Under tiden, plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar].

Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen tillsammans med timjan, smör [1 msk | 2 msk] och en nypa peppar.

Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.

Stek kött
2

Skär kött i skivor (3 per person) på en separat skärbräda och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2–3 min på varje sida, tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa. 

Förbered morot och äpple
3

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Koka sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme (torka inte ur den).

Blanda smör [1/2 msk | 1 msk] och mjöl [1/2 msk | 1 msk] i pannan.

Rör i brunsås, vatten [1 msk | 2 msk] och lingonsylt [1/2 paket, 2P] och sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.

Tillsätt kött i såsen och sjud på låg värme tills köttet är varmt, 1 min.

Förbered äppelsallad
5

Under tiden, blanda spenat, äpple, morot, honung- och senapsdressing och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp timjanpotatis, fläskmedaljonger och äppelsallad på tallrikar.

Toppa kött med sås.