Upplev magnifika smakkompositioner med dessa halloumifritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
150
Kålmix
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
1
Ekologisk lime
20
Jordnötter
1
Koriander
200
Halloumi
1
Morot
1
Salladslök
½
Röd chili
1
Gurka
2
Ägg (steg 2)
6
Vetemjöl (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
Riv halloumi och oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Vispa ägg* [2 st | 4 st] och Vitlöksflörter i en bunke. Tillsätt morot, halloumi, salladslök och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl* [1 dl | 2 dl] och en generös nypa peppar*. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma smeten till fritters (2 per person), och stek i 5-6 min per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.
Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt kålmix, gurka och jordnötter, och vänd salladen.
Grovhacka koriander.
Fördela fritters och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs och limeklyftor.