Upplev magnifika smakkompositioner med dessa halloumifritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
150 g
Kålmix
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
1 st
Lime
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 portionspåse
Koriander
200 g
Halloumi
(Innehåller Mjölk)
1 st
Morot
1 st
Salladslök
½ st
Röd chili
1 st
Gurka
2 st
Ägg (steg 2)
6 msk
Vetemjöl (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Riv halloumi och oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Vispa ägg* [2 st | 4 st] och Vitlöksflörter i en skål. Tillsätt morot, halloumi, salladslök och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl* [1 dl | 2 dl] och en generös nypa peppar*. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma smeten till fritters (2 per person), och stek i 5-6 min per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.
Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limejuice och en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt kålmix, gurka och jordnötter, och vänd salladen.
Grovhacka koriander.
Lägg upp fritters och kålsallad på tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs och limeklyftor.