Pannstekta halloumifritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta halloumifritters

Pannstekta halloumifritters

med krispig kålsallad och asiatisk dressing

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa halloumifritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Jordnötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

150 g

Kålmix

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Lime

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 portionspåse

Koriander

200 g

Halloumi

(Innehåller Mjölk)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

½ st

Röd chili

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

6 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3759 kJ
Energi (kcal)898 kcal
Fett58 g
varav mättat20.2 g
Kolhydrater49.5 g
varav socker15.8 g
Protein40.7 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv halloumi och oskalad morot. Skiva salladslök tunt. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Blanda smet
2

Vispa ägg* [2 st | 4 st] och Vitlöksflörter i en skål. Tillsätt morot, halloumi, salladslök och chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl* [1 dl | 2 dl] och en generös nypa peppar*. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.

Stek fritters
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Forma smeten till fritters (2 per person), och stek i 5-6 min per sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.

Förbered sallad
4

Dela lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda olivolja* [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limejuice och en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt kålmix, gurka och jordnötter, och vänd salladen.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp fritters och kålsallad på tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs och limeklyftor.