Pannstekta kikärtsfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta kikärtsfritters

Pannstekta kikärtsfritters

med rostade potatis och frisk gurkdressing

Är ni en familj som gillar falafel, så ska ni definitivt prova dessa ljuvliga kikärtsfritters med salladsost, citronzest, schalottenlök, kummin och oregano. Vi serverar våra fritters med hela rostade potatisar, en frisk gurkdressing med yoghurt och citron, och en fräsch sallad med gurka, rädisor, pumpakärnor och honung- och senapsdressing.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid36 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

20 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

½ st

Schalottenlök

½ st

Ekologisk citron

1 st

Gurka

1 portionspåse

Bladpersilja

75 g

Rädisor

1 paket

Kikärtor

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

2 g

Spiskummin, malen

½ g

Torkad oregano

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

60 g

Salladsmix

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 3)

3 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3096 kJ
Energi (kcal)740 kcal
Fett33.3 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater70.3 g
varav socker10.1 g
Protein33.4 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 30-35 min, eller tills gyllene. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min. Ställ åt sidan i en skål.

Förbered grönsaker
2

Finhacka schalottenlök [½ st, 2P] och persilja. Riv en nypa citronzest och skär sen citron [½ st, 2P] i klyftor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Skär rädisor i tunna skivor. Skölj salladsmix.

Blanda färs
3

Häll av kikärtor och mosa dem fint med en gaffel i en stor skål. Smula ner salladsost. Tillsätt en nypa citronzest, schalottenlök, kummin, oregano [½ påse, 2P], ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl* [3 msk | 6 msk], salt* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar* och blanda väl.

Stek kikärtsfritters
4

Hetta upp samma stekpanna (som du använde till pumpafrön) på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Forma fritters med en sked ( 4 per person), platta till dem med en stekspade och stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda sallad
5

Blanda yoghurt, persilja, en skvätt citronjuice, hälften av gurkan och en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg ner salladsmix i en stor skål och toppa med resterande gurka, rädisa och en skvätt honungoch senapsdressing. Toppa salladen med pumpafrön.

Servera
6

Lägg upp rostad potatis, kikärtsfritters och gurkdressing på tallrikar. Servera med sallad.