Kikärtsfritters med salladsost, kummin och persilja är ytterst välsmakande och matiga. Ikväll serverar vi dem med krispig fattoushsallad med rädisa, sallad, körsbärstomater och gurka, krämig vitlöksyoghurt och naankrutonger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Kikärtor
2 g
Spiskummin, malen
1 portionspåse
Bladpersilja
50 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Naanbröd
125 g
Körsbärstomater
1 st
Gurka
75 g
Rädisor
1 st
Sallad
1 st
Ägg (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna naanbröd [1/2 paket, 2P] i 1 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [½ msk | 1 msk], salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 5-8 min, eller tills gyllene.
Finhacka persilja. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Mosa kikärtor fint med en gaffel i en stor skål. Rör i smulad salladsost [½ paket, 2P]. Tillsätt grönsaksbuljong, spiskummin, ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl* [2 msk | 4 msk], salt* [¼ tsk | ½ tsk], en nypa peppar* och hälften av persiljan. Blanda väl och ställ åt sidan.
Grovhacka gemsallad. Halvera körsbärstomater. Finhacka gurka. Skär rädisor i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P]. Blanda vitlök och yoghurt i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Skeda över frittersfärs, det ska bli 2 st/person, och platta till dem något. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Blanda olivolja* [½ msk | 1 msk] och en nypa salt* i en medelstor skål. Tillsätt rädisor, sallad, körsbärstomater, gurka och resterande persilja. TIPS: Vänta med att blanda salladen tills den ska serveras, så den håller sig krispig.
Lägg upp kikärtsfritters på tallrikar, och servera med fattoushsallad. Ringla över vitlöksyoghurt och toppa med naankrutonger.