.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Mjöl
½
Paprika
10
Sesamfrön
1
Vitlöksklyfta
1
Salladslök
170
Nudlar
Skivad fläskkotlett
12
Vitvinsvinäger
10
Sojasås
25
Ketchup
1
Röd paprika
½
Socker
Koka upp en stor kastrull med vatten och en nypa salt*. Pressa vitlök. Halvera paprika, ta bort kärnhus och skär i 2 cm stora bitar. Skiva salladslök tunt, kasta roten. Separera salladslökens vita delen och gröna blasten. Tillsätt nudlarna i det kokande vattnet. Låt sjuda tills mjuknat, ca 4 min. Häll av vattnet i ett durkslag som du omedelbart sänker ner i en skål med kallt vatten. Låt nudlarna sitta där tills vidare.
Skär fläskkotlett i 2x2 cm stora bitar. Häll vetemjöl i en bunke och krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Lägg i kotlettbitarna i bunken och blanda ordentligt.
Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme. Lägg i sesamfrön och rosta tills de är gyllenbruna, 1-2 min. För över fröna i en skål och sätt åt sidan. Torka av stekpannan med hushållspapper.Tips: Rör om regelbundet så att sesamfröna inte bränns vid.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Lägg lite hushållpapper på en tallrik. Bryn hälften av kotlettbitarna i stekpannan tills köttet har fått en gyllenbrun yta, 6-7 min. Lägg över bitarna till tallriken. Häll på lite extra olja* i stekpannan och bryn den andra hälften av köttet på samma sätt. TIPS: Bryn kotlettbitarna i omgångar = extra krispigt!
Blanda vitvinsvinäger, sojasås och ketchup i en liten skål. Krydda såsen med socker* och salt* efter smak. Diska stekpannan som du använde till köttet. Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme. Fräs paprika i 4 min. Tillsätt vitlök och den vita delen av salladslöken. Fräs i ytterligare 1 min. Häll i såsen och låt sjuda, ca 3 min.
Lägg över kotlettbitarna till stekpannan igen. Låt nudlarna rinna av. Blanda sedan i nudlarna ordentligt tillsammans med de andra ingredienserna i stekpannan. Fräs tills uppvärmt. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Servera i djupa skålar. Strö över den gröna blasten av salladslöken och rostade sesamfrön.