Upplev magnifika smakkompositioner med dessa ostfritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Kålmix
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 portionspåse
Koriander
1 st
Grillost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Morot
1 st
Salladslök
1 st
Gurka
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ g
Chiliflakes
1 st
Lime
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
2 st
Ägg (steg 2)
6 msk
Vetemjöl (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Riv morot (oskalad) grillost. Skär salladslök i tunna skivor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Vispa ägg [2 st | 4 st], Ginger Ninja och grönsaksbuljong i en stor skål. Rör i morot, grillost, salladslök och en nypa chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl [1 dl | 2 dl] och en generös nypa peppar. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Forma smeten till fritters (2 per person), platta till dem med en stekspade, och stek i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekta. Överför till en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Skär lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda olivolja [1 msk | 2 msk] och en generös skvätt limejuice i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Rör i kålmix, gurka och jordnötter.
Grovhacka koriander.
Lägg upp fritters och kålsallad på tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs och resterande limeklyftor.