Pannstekta ostfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta ostfritters

Pannstekta ostfritters

med krispig kålsallad och asiatisk dressing

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa ostfritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med majonnäsbaserad asiatisk dressing och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Jordnötter
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Kålmix

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

1 st

Gurka

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ g

Chiliflakes

1 st

Lime

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

6 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3709 kJ
Energi (kcal)886 kcal
Fett60.2 g
varav mättat26.3 g
Kolhydrater46.4 g
varav socker15.1 g
Protein41.8 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv morot (oskalad) grillost. Skär salladslök i tunna skivor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Blanda färs
2

Vispa ägg [2 st | 4 st], Ginger Ninja och grönsaksbuljong i en stor skål. Rör i morot, grillost, salladslök och en nypa chili. Blanda ordentligt. Rör i vetemjöl [1 dl | 2 dl] och en generös nypa peppar. TIPS: Det är enklast att blanda smeten med händerna.

Stek fritters
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Forma smeten till fritters (2 per person), platta till dem med en stekspade, och stek i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekta. Överför till en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Förbered sallad
4

Skär lime i klyftor. Grovhacka jordnötter. Blanda olivolja [1 msk | 2 msk] och en generös skvätt limejuice i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Rör i kålmix, gurka och jordnötter.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp fritters och kålsallad på tallrikar. Garnera med koriander och servera med asiatisk majonnäs och resterande limeklyftor.