Pannstekta ostfritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta ostfritters

Pannstekta ostfritters

med kålsallad och srirachamajonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Upplev magnifika smakkompositioner med dessa ostfritters på morötter, salladslök och chili. Servera dem med srirachamajonnäs och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Jordnötter
Mjölk
Selleri
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Kålmix

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 portionspåse

Koriander

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

1 st

Gurka

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ g

Chiliflakes

1 st

Lime

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

6 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3781 kJ
Energi (kcal)904 kcal
Fett62.6 g
varav mättat27 g
Kolhydrater47 g
varav socker14.7 g
Protein40.9 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Riv morot (oskalad) och grillost.

Skär salladslök i tunna skivor.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.  

Blanda smet
2

Vispa ägg [2 st | 4 st], Ginger Ninja, grönsaksbuljong och vetemjöl [1 dl | 2 dl] i en stor skål.

Rör sedan i morot, grillost, salladslök och en nypa chiliflakes [1/2 paket, 2P]. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Stek fritters
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Med en sked, lägg i tillräckligt med smet i klickar så att det blir 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av smeten.

TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.

Förbered sallad
4

Under tiden, skär lime i klyftor.

Grovhacka jordnötter.

Blanda kålmix, gurka och jordnötter, olivolja [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en skål.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.

Blanda majonnäs och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål. 

Servera
6

Lägg upp fritters och kålsallad på tallrikar.

Garnera med koriander. 

Servera med srirachamajonnäs och resterande limeklyftor.