Upplev magnifika smakkompositioner med dessa ostfritters på morötter, salladslök och chiliflakes. Servera dem med asiatisk majonnäs och kålsallad prydd med knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Kålmix
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 portionspåse
Koriander
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Morot
1 st
Salladslök
1 st
Gurka
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ g
Chiliflakes
1 st
Lime
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
2 st
Ägg (steg 2)
3 msk
Vetemjöl (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Riv morot (oskalad) och grillost.
Skär salladslök i tunna skivor.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Vispa ägg [2 st | 4 st], Ginger Ninja, grönsaksbuljong och vetemjöl [3 msk | 6 msk] i en stor skål.
Rör sedan i morot, grillost, salladslök och en nypa chiliflakes [1/2 paket, 2P].
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Med en sked, lägg i tillräckligt med smet i klickar så att det blir 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av smeten.
TIPS: Vänd inte fritters för tidigt, då kan de gå sönder.
Under tiden, skär lime i klyftor.
Grovhacka jordnötter.
Blanda kålmix, gurka och jordnötter, olivolja [1 msk | 2 msk], en generös skvätt limesaft, en nypa salt och peppar i en skål.
Grovhacka koriander.
Lägg upp fritters och kålsallad på tallrikar.
Garnera med koriander.
Servera med asiatisk majonnäs och resterande limeklyftor.