Pannstekta rotsellerifritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta rotsellerifritters

Pannstekta rotsellerifritters

med äppelsallad och krämig pestodressing

Har du modiga barn som älskar nuggets och köttbullar? Då ska du utmana dem att smaka på fantastiskt krispiga sellerifritter, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serverar de läckra fritters med kokt potatis, en underbar sallad med äpple, morot och spenat, och en härligt krämig pestodressing.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

40

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Bladpersilja

½

Lök

50

Krämig pestodressing

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Äpple

1

Morot

½

Ekologisk citron

400

Småpotatis

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 2)

3

Vetemjöl (steg 2)

½

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2590 kJ
Fett28.4 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater64.6 g
varav socker15.4 g
Protein22.2 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka persilja (spara några blad till garnering). Finhacka lök [1/2 st, 2P]. Skölj spenat. Riv en nypa citronzest [1/2 st, 2P] och halvera sen citron. Skala och riv rotselleri grovt.

Blanda frittersfärs
2

Blanda rotselleri, grönsaksbuljong, hackad persilja, ost, lök, ägg* [2 st | 4 st], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar* i en skål.

Koka potatis
3

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Smaksätt med citronzest [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt* och peppar*, och eventuellt en klick smör*. Ställ åt sidan med lock för att hålla på värmen.

Blanda äppelsallad
4

Kärna ur äpple och skär i tunna skivor. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Blanda olivolja* [1/2 msk | 1 msk] med en skvätt citronjuice i en skål. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Rör i spenat, äpple och morot precis innan servering.

Stek fritters
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Skeda över frittersfärs, det ska bli 2 st/person, och platta till dem något. Stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Servera
6

Lägg upp rotsellerifritters och pestodressing på tallrikar. Servera med äppelsallad och kokt potatis. Garnera med persiljeblad.