Ikväll frestar vi med ett spännande recept på buljonkokt pärlcouscous som toppas med rödlök, rostad majs, bacon och körsbärstomater. Pärlcouscousen har vi dessutom blandat med en ljuvlig ostdressing med salladsost, yoghurt och citron. Denna rätt är också perfekt till en picknick!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Kycklingbuljong
1 burk
Majs
125 g
Körsbärstomater
1 portionspåse
Basilika
1 st
Rödlök
125 g
Bacon, skivor
½ st
Ekologisk citron
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och salt* [¼ tsp | ½ tsp]. Tillsätt pärlcouscous och kycklingbuljong, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av kvarvarande vatten.
Häll av majs. Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Rosta majs i 4-5 min, eller tills lätt brynt. Krydda med salt* och peppar* och ställ åt sidan på en tallrik.
Halvera körsbärstomater. Plocka basilikablad. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Skär baconskivor i 4 delar. Halvera citron [1/2 st, 2P].
Hetta upp stekpannan igen på hög värme. Stek bacon i 1 min på varje sida, tills fettet börjar frigöras. Sänk till medelhög värme och tillsätt rödlök. Stek i 3-4 min, tills baconen är spröd och rödlöken är genomskinlig. Tillsätt en skvätt olivolja* vid behov.
Smula salladsost fint i en liten skål. Tillsätt yoghurt, citronjuice [11/2 tsk | 3 tsk], salt*[1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Mosa salladsost med en gaffel och blanda väl. Tillsätt vatten* tills konsistensen är rinnig. Blanda hälften av ostdressingen med färdig pärlcouscous i kastrullen.
Lägg upp pärlcouscous, lök, majs, bacon och körsbärstomateri skålar. Toppa med resterande ostdressing och pressa över resterande citron. Garnera med basilikablad.