Pärlcouscous- och räkbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pärlcouscous- och räkbowl

Pärlcouscous- och räkbowl

med avokado och koriandervinägrett

Kvällens middag blir en god och lättlagad bowl med massor av smarriga ingredienser. Vi börjar med fluffig pärlcouscous som får smak av en härlig vinägrett med chili och koriander och toppar med vitlöksstekta räkor med texmexkryddor. Avokado och tunt skivad zucchini vänd i citron och olivolja fulländar vår bowl, som är färdig på under en halvtimme.

Taggar:
Snabb
Lågkalori
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Vete
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Citron

1 st

Avokado

5 g

Tex-Mex

1 st

Zucchini

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

30 g

Spenat

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Röd chili

6 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2569 kJ
Energi (kcal)614 kcal
Fett22.5 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater71.1 g
varav socker9.9 g
Protein23.3 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron.

Havera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Skala zucchini i långa band med en potatisskalare.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.

Blanda sallad
3

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Vänd ner zucchini och ställ åt sidan.

Finhacka korianderblad.

Gör vinägrett
4

Blanda chili, koriander, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.

Skölj spenat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek räkor
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och vitlök och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Tex-Mex.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills räkor är gyllene och genomstekta.

Rör ner vinägrett och spenat i couscous precis innan servering.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med zucchinisallad, avokado och räkor.