Kvällens middag blir en god och lättlagad bowl med massor av smarriga ingredienser. Vi börjar med fluffig pärlcouscous som får smak av en härlig vinägrett med chili och koriander och toppar med vitlöksstekta räkor med texmexkryddor. Avokado och tunt skivad zucchini vänd i citron och olivolja fulländar vår bowl, som är färdig på under en halvtimme.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
1 st
Citron
1 st
Avokado
5 g
Tex-Mex
1 st
Zucchini
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1 portionspåse
Koriander
30 g
Spenat
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Röd chili
6 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Socker (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citron.
Havera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Skala zucchini i långa band med en potatisskalare.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.
Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Vänd ner zucchini och ställ åt sidan.
Finhacka korianderblad.
Blanda chili, koriander, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.
Skölj spenat.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och vitlök och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Tex-Mex.
Stek i 1–2 min per sida, eller tills räkor är gyllene och genomstekta.
Rör ner vinägrett och spenat i couscous precis innan servering.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med zucchinisallad, avokado och räkor.