Skäm bort familjen med pestodressad gnocchi med bakad broccoli och syrlig sallad. Vi steker gnocchi spröd och gyllene, samtidigt som broccoli bakas till perfektion i ugnen. Vi toppar gnocchi och broccoli med hemmagjord pesto med vitlök, basilika, persilja, ost och mandlar. Den syrliga salladen med salladsblad, körsbärstomater och gurka ger en underbar kontrast.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Broccoli
60 g
Salladsmix
125 g
Körsbärstomater
1 st
Gurka
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
350 g
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
½ st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Basilika
1 portionspåse
Bladpersilja
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2.5 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär broccoli i 2 cm stora buketter, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Baka i ugnen 10-12 min, eller tills mjuka.
Skölj och torka av salladsblad. Halvera körsbärstomater. Skär gurka i tunna halvmånar. Blanda salladsblad, körsbärstomater och gurka i en medelstor skål.
Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3-4 min, eller tills gyllene. Sätt åt sidan i en skål. Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek gnocchi i ett lager under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och lägg över till plåten med broccoli. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Finhacka basilika, persilja och mandlar. TIPS: Ju mindre bitar du hackar här, desto bättre! Blanda vitlök, basilika, persilja, hälften av mandlarna och hälften av osten i en skål. Rör i olivolja* [21/2 msk | 5 msk] och vatten* [1 msk | 2 msk]. S maka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om peston är för tjock.
Blanda sallad med balsamvinäger och en generös nypa salt* och peppar* när gnocchi och broccoli är nästan färdiga. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Lägg upp gnocchi och broccoli på tallrikar (blanda dem eventuellt först). Skeda över pesto och strö över resterande riven ost. Servera med sallad och strö över resterande mandlar.