Pestodressad tagliatelle, låter det inte bara fantastisk? Vi lagar en underbart krämig sås med pesto, crème fraiche, citronzest och grönsaksbuljong. Vi blandar såsen med tagliatelle och ugnsrostad tomat och zucchini. Vi toppar härligheterna med riven ost och färsk basilika, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk citron
1
Basilika
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
8
Grönsaksbuljong
½
Zucchini
2
Tomat
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
1
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär zucchini [½ st, 2P] i halvmånar. Skär tomat i 2 cm stora bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i ca 15 min, eller tills de är mjuka.
Koka upp saltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest [¼ tsk | ½ tsk] och skär sen citron i klyftor. Grovhacka basilika.
När det återstår ca 5 min av grönsakernas tillagningstid, koka pasta i 2-3 min eller tills den är 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk], häll av resten och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja*.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P], citronzest, grönsaksbuljong och pastavatten. Rör om och sjud i 1-2 min eller tills såsen är uppvärmd.
Rör i pesto, ugnsrostad tomat och zucchini samt pastan i såsen. Blanda väl. Tillsätt en skvätt citronjuice och smaka av med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp pestodressad tagliatelle i djupa tallrikar. Strö över riven ost och basilika. Servera med citronklyftor.